Welke airco is het stilst (kamer)? | Blog

Het is belangrijk om te weten in welke kamer de airco komt te hangen, dit omdat je natuurlijk geen overlast wil hebben aan de airco. Het kijken naar het geluidsniveau van de airco is dus essentieel als deze bijvoorbeeld op de slaapkamer komt. Welke airco is de juiste en/of stilste? Lees het in dit blog!

Op de slaapkamer een airco?

De slaapkamer is de belangrijkste kamer om een stille airco te hebben. Tijdens de warme zomerdagen zorgt de airco voor een betere nachtrust, dit komt omdat je de temperatuur kan bepalen. De ideale temperatuur is tussen de 15 en 18 graden Celsius. Een stille airco is ook handig in het kantoor of in de woonkamer.

Stilste airco?

Hoe lager het aantal decibel (dB), hoe stiller dat de airco is. Er wordt aangeraden om onder de 40 decibel (dB) geluidsniveau een airco te kiezen. Zo vallen de meeste mobiele airco’s al af, deze genereren namelijk een behoorlijk decibel geluidsniveau. Alle airco’s tussen de 60 en 70 decibel (dB) maken te veel herrie.

De beste opties zijn de (split) airco’s (Alleskanmee) deze zijn voorzien van een binnen- en buitenunit. De buitenunit produceert het meeste geluid, welke zoals de naam als zegt buiten gehangen wordt. De binnenunit van de split airco produceert meestal 20 tot 40 (dB), dit ligt voornamelijk aan de stand.

Gerelateerde berichten