Hoe kies je de juiste airco uit? | Blog

In de zomermaanden kan de temperatuur in uw huis behoorlijk oplopen. Daarom is het prettig om een airco in huis te hebben, welke de temperatuur aangenamer maakt in het huis. Waar moet je op letten bij het kiezen van een airco? Lees dit blog om hier achter te komen!

Wat is een airco?

Een airconditioning, ook wel een airco genoemd is een unit die een ruimte kan verwarmen, maar ook kan verkoelen. Elke (split) airco bestaat uit een binnen- en buitenunit. Hierdoor kan er door de warmtewisselaar koude of warme lucht in de gewenste kamer geblaast worden.

Hoe werkt een airconditioning?

Een airco systeem werkt als een soort van warmtepomp. Het is dus mogelijk om een kamer te verkoelen of te verwarmen, welke afhankelijk is van uw gewenste klimaat in de gewenste ruimte. De werking gaat als volgt, de airco verkoelt door warme lucht uit de ruimte te trekken, waarbij de warme lucht via de buitenunit afgevoerd wordt.

Vervolgens wordt de warme lucht van buiten naar binnen gezogen (buiten unit) en naar de wisselaars ruimte gebracht. In de warmtewisselaar ruimte bevindt zich de koelvloeistof van circa 6 graden, op het moment dat de warme lucht binnen de warmtewisselaar ruimte komt wordt deze (warme)lucht omgezet naar koele lucht en vervolgens in de ruimte geblazen.

Hoe kies ik de juiste airco?

Bij het kiezen van de juiste (split) airco is het van belang om te weten welke airco het beste past binnen de situatie. Wil je een airco kiezen kijk dan goed naar de grootte van de ruimte waar je de airco wil hangen. Voor in de slaapkamer wordt er aangeraden om een airco te kiezen met een laag geluidsniveau.

Aanschaf airconditioning

Bij het aanschaffen van de airco is het noodzakelijk om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten installeren. Dit is namelijk verplicht! Voor de aanschaf van airco’s kunt u een kijkje nemen bij Alleskanmee, voor de airco’s klik hier!

Gerelateerde berichten