Bent u op zoek naar een airco of wil u alleen maar geïnformeerd worden? In dit blog gaan we het hebben over een split airco, wil je nu weten wat een split airco is? Lees dan onderstaand het blog.

Split(unit) airco?

Een split airconditioning is een airco die een ruimte (gewenst) kan koelen en/of verwarmen. Deze airco werkt op koelvloeistof en zorgt voor een uitstekend en prettig klimaat in de gewenste ruimte. Naast het verkoelen van een bepaalde kamer is het ook mogelijk om een kamer te verwarmen, dat is dankzij een pomp die zich binnen in de unit bevind.

Werking split airco

Een split airco systeem werkt als een soort van warmtepomp. Het is dus mogelijk om een kamer te verkoelen of te verwarmen, welke afhankelijk is van uw gewenste klimaat in de gewenste ruimte. De werking gaat als volgt, de split airco verkoelt door warme lucht uit de ruimte te trekken, waarbij de warme lucht via de buitenunit afgevoerd wordt. Vervolgens wordt de warme lucht van buiten naar binnen gezogen (buiten unit) en naar de wisselaars ruimte gebracht. In de warmtewisselaar ruimte bevindt zich de koelvloeistof van circa 6 graden, op het moment dat de warme lucht binnen de warmtewisselaar ruimte komt wordt deze (warme)lucht omgezet naar koele lucht en vervolgens in de ruimte geblazen.

Split airco (verwarming)

Met een split airco systeem is het mogelijk om uw ruimte ook te verwarmen, het voordeel hiervan is dat het energiezuiniger en voordeliger is dan een cv ketel. Met name is het uitermate geschikt voor in het voorjaar en najaar. Tevens is er ook een nadeel, want in de winter werkt de airco namelijk nauwelijks tot minder goed als verwarming.

Voordelen split airco?

De split airco is dus een ideaal product om een gewenste kamer te koelen, maar wat zijn nog andere voordelen van deze split airco?

  • Energiezuinig (label)
  • Multifunctionele opties (verkoeling en verwarmen)
  • Luchtfiltering
  • Compact
  • Weinig geluid

Bent u geïnteresseerd in een split airco systeem, dan bent u bij het juiste adres bij alleskanmee.nl. Zij verkopen ook airco (split) systemen die voor iedereen geschikt is. Wel raad ik u aan (verplicht) om dit aan te laten sluiten door een gelicenseerd bedrijf.

Gerelateerde berichten